România a depăşit astăzi pragul de 100 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19

Realizator: România a depăşit astăzi pragul de 100.400 de doze de vaccin anti-COVID-19 administrate în 24 de ore – a anunţat premierul Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook. Tot astăzi, preşedintele Klaus Iohannis, aflat la Constanţa, a declarat că România stă extraordinar de bine în ceea ce priveşte campania de vaccinare împotriva noului coronavirus, amintind că de mâine nu mai este nevoie de programare:
Klaus Iohannis: Am intrat realmente într-o fază nouă cu vaccinarea, avem maratoane, avem centre deschise non-stop la spitalele militare, unde cei care doresc să se vaccineze se pot pur şi simplu prezenta şi se vaccinează. Am renunţat practic la toată birocraţia şi începând din sfârşitul acestei săptămâni toate centrele de vaccinare din toate localităţile din toată ţara sunt deschise pentru vaccinare. Fără preaviz, fără anunţ prealabil, fără înscriere pe platformă, oricine se poate prezenta direct la centru şi se poate vaccina.
Realizator: Un maraton va începe mâine în Bucureşti, la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională, iar unul dintre medicii care vor administra vaccinurile va fi în prima zi chiar coordonatorul Campaniei Naţionale, Valeriu Gheorghiţă./lcoman/pvelisar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 mai)