Plante medicinale pentru combaterea asteniei de primăvară

Deseori, odată cu sosirea primăverii, ne simţim obosiţi şi epuizaţi. Oboseala de primăvară este o afecţiune obişnuită, pe care nu reuşim să o combatem nici măcar printr-un somn suficient. Plantele medicinale ne pot oferi suficientă energie şi tonus pentru a face faţă oboselii şi pentru a ne bucura din plin de vremea caldă.
Ginseng – Planta este populară pentru efectul său tonic. Este bogată în antioxidanţi care îmbunătăţesc echilibrul energetic al celulelor şi stimulează sistemul imunitar.
Ceaiul verde – conţine antioxidanţi importanţi care ajută la eliminarea radicalilor liberi, sprijină metabolismul şi concentrarea, reduce stresul şi ne oferă energie.
Busuiocul – această plantă are proprietăţi antioxidante, antibacteriene şi antivirale, reduce stresul şi reglează metabolismul, oferind un flux constant de energie în celule.
Considerată una dintre cele mai puternice plante medicinale, ashwagandha ajută la refacerea organismului şi menţinerea sănătăţii sistemului
nervos şi endocrin. Poate fi administrată ca supliment alimentar sau ceai.
Maca este o plantă cu multiple beneficii, bogată în proteine, calciu, potasiu, fier, iod, cupru, mangan, vitaminele B şi C. De obicei, este sub formă de pulbere, care poate fi adăugată în mâncăruri şi deserturi./ddaniela

www.dariknews.bg – 25 mai