Maia Sandu speră că locuitorii Republicii Moldova vor alege în parlament „oameni cinstiți”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, speră că cetățenii republicii vor vota la apropiatele alegeri parlamentare pentru „oamenii cinstiți”.

După cum relatează RIA – Novosti, în cadrul forumului online „Democrația în acțiune” Sandu a vorbit despre corupția din sistemele judiciar și cel bancar ale țării și a arătat că reformele sunt necesare pentru a schimba această situație. „Este o reformă dificilă, în ciuda faptului că în Republica Moldova această reformă este sprijinită de un număr foarte mare de cetățeni”, a arătat Sandu. „Pentru aceasta avem nevoie în parlament de o majoritate care să susțină adoptarea legilor care vizează combaterea corupției. Peste câteva săptămâni vom avea alegeri parlamentare și sper foarte mult că moldovenii vor continua să susțină oamenii cinstiți”, a spus Sandu.

Potrivit RIA – Novosti, alegerile parlamentare anticipate sunt programate pentru data de 11 iulie. Până astăzi și-au înaintat documentele pentru înregistrare 17 partide și blocuri, dintre care 14 au fost admise de Comisia Electorală Centrală să participe la scrutin. /snicolau/schelaru

www.ria.ru – 7 iunie