(Photo by Otto PONTO / Lehtikuva / AFP) / Finland OUT

Finlanda este o țară din Europa de Nord. Ea se învecinează cu Suedia, la vest, cu Estonia, la sud, cu Rusia, la est și cu Norvegia, la nord. Finlanda, care are capitala la Helsinki, face parte din Uniunea Europeană. Cu o populație de 5,5 milioane de oameni, are peste 187.000 de lacuri. Miile de lacuri din Finlanda sunt motivul pentru este numită şi „Țara celor o mie de lacuri”. O comparație a numărului de lacuri cu populația sa arată că există un lac pentru fiecare 26 de finlandezi. Apa reprezintă 10% din suprafața terenului din Finlanda. Apoi, două treimi din țară constau din vegetație forestieră. Drept urmare, frumusețea pitorească a Finlandei este incomparabilă pentru majoritatea națiunilor din Europa. Nu este de mirare că Finlanda a devenit una dintre destinațiile turistice de top din Europa.

Splendoarea Finlandei – Pe lângă miile de lacuri finlandeze, pădurile acoperă cea mai mare parte a țării şi speciile de arbori cele mai des întâlnite sunt pinul, mesteacanul și molidul. Finlanda este una dintre cele mai dens împădurite țări din Europa. Drept urmare, veți descoperi rapid două culori care domină: albastru și verde. Lakeland este o parte a Finlandei cu cele mai multe lacuri. Cel mai mare şi cel mai frumos lac din Lakeland este Saimaa, cunoscut drept habitat al focii inelate Saimaa. În Lakeland, puteți vedea adesea oameni care navighează cu nave confrotabile pe apele interioare. Apa curată este un privilegiu extraordinar pentru finlandezi. În timpul verii, majoritatea finlandezilor se retrag în căsuțele de vacanţă, construite pe malul lacului, departe de viața orașului. Activitățile de care se bucură vizitatorii Finlandei includ grătarul, pescuitul, plimbările cu barca, înotul și canotajul. Iarna, unele lacuri îngheață și se transformă în patinoare.

De ce atât de multe lacuri? – Numeroasele lacuri din Finlanda s-au format în timpul Epocii Glaciare a țării. Cu secole în urmă, ţara avea mii de gheţari. Acum aproximativ 10.000 de ani, ghețarii au început să se topească, lăsând în urmă văi, depresiuni, munți și depozite glaciare. Aceste caracteristici au creat Finlanda de astăzi cu lacurile sale. Ţara găzduiește cunoscutul arhipelag al Insulelor Aland, care este o destinație populară de vacanță pentru turiști. În afară de Insulele Aland, în Finlanda există 179.000 de insule.

Influența lacurilor asupra economiei finlandeze – Abundența corpurilor de apă a fost o mare binecuvântare pentru Finlanda, nu numai din punct de vedere al frumuseții naturale, ci și din punct de vedere economic. În primul rând, locuitorii se angajează deseori în minerit și pescuitul submarin. În al doilea rând, numeroasele lacuri asigură transportul navelor de marfă care facilitează comerțul internațional. Oamenii pot călători și către diverse destinații de-a lungul lacurilor. Disponibilitatea apei a contribuit, de asemenea, la succesul industriei agricole din Finlanda. O altă industrie care beneficiază de numeroasele lacuri și de caracteristicile fizice spectaculoase este cea turistică. Finlandezii sunt mândri de pământul lor și, conform legii și obiceiurilor, toți au acces public la toate zonele în aer liber, inclusiv pădurile și lacurile ţării./aionescu

www.ripleybelieves.com

Ada Ionescu, RADOR