Guvernul urmează să aprobe o ordonanță de urgență privind alocațiile pentru copii

Realizator: Guvernul urmează să aprobe, în ședința de joi, o ordonanță de urgență privind alocațiile pentru copii. Pe agenda executivului se află și acordarea unor ajutoare de urgență pentru familiile afectate de inundații, după cum transmite redactorul RRA Petruța Obrejan.
Reporter: Alocațiile copiilor ar urma să crească cu 20% la 1 ianuarie anul viitor, însă proiectul de ordonanță de urgență, ce se va afla astăzi pe masa executivului, nu prevede indexarea lor cu rata inflației, spunea recent premierul Florin Cîțu, precizând totodată că până la dublarea lor trebuie parcurse mai multe etape.
Florin Cîţu: Erau cinci etape în care se dublau locațiile, ăsta cred că e al doilea pas. Următoarea creștere a alocației este la începutul anului viitor, la 1 ianuarie 2002. Alocaţiile vor crește în fiecare an și vor crește substanțial. Legea inițială era o lege prost făcută care /…/ niciodată sursa de finanțare.
Reporter: În ședința de guvern, programată să înceapă la ora 10:00, vor fi aprobate și ajutoare de urgență pentru sprijinirea persoanelor și familiilor afectate de inundațiile din acest an, dar și măsuri în domeniul sănătății. Tot astăzi, executivul își propune să aprobi conversia în acțiuni a obligațiilor bugetare ale Societății Avioane Craiova./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (24 iunie)