RFI: Iohannis: Campania de vaccinare – un succes. Noi practic am oprit pandemia

Ştim din istoria pandemiilor că ele se produc în valuri și într-adevăr am avut și noi, din păcate, al treilea val destul de puternic, dar la noi campania de vaccinare a fost un succes, noi practic am oprit pandemia”, crede președintele Klaus Iohannis. În aceeași declarație de presă el s-a întrebat retoric „Cum ar fi să vaccinăm doar puțină lume și să ne trezim în octombrie sau în noiembrie cu un al patrulea val?„. Potrivit raportărilor oficiale, numărul persoanelor vaccinate zilnic tot scade. Miercuri s-au imunizat puțin peste 26 de mii de persoane, dintre care cu prima doză doar 11.367.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi la Bruxelles, că în România campania de vaccinare a fost un succes. „Noi practic am oprit pandemia”, a adăugat șeful statului care a îndemnat din nou românii să se vaccineze, transmite News.ro.

Ştim din istoria pandemiilor că ele se produc în valuri și, într-adevăr, noi am avut din păcate al treilea val destul de puternic, dar la noi campania de vaccinare a fost practic un succes. Noi practic am oprit pandemia. Acum însă sigur faptul că avem așa puține cazuri, nu mai avem un interes foarte mare pentru vaccinare. Deci avem un succes care cumva se vede într-o reducere a dorinței de vaccinare. Eu în continuare sunt de părere că vaccinarea este vitală. Cum ar fi să vaccinăm doar puțină lume și să ne trezim în octombrie sau în noiembrie cu un al patrulea val, fiindcă virusul evoluează, vedem că apar la o lună, două, noi forme ale virusului, mai agresive și care se răspândesc mai ușor? Părerea mea sinceră este că fiecare român ar face bine să se vaccineze, dacă nu vrea să ajungă la spital”, a explicat Klaus Iohannis, întrebat joi la Bruxelles cum poate fi impulsionată campania de vaccinare, în contextul încetinirii ei și ce părere are despre faptul că specialiștii vorbesc de un val patru al pandemiei în toamnă.

Autor Eliza Casandra

https://www.rfi.ro/politica-135347-iohannis-campania-de-vaccinare-un-succes-noi-practic-am-oprit-pandemia/