Pandemia de coronavirus îşi menţine tendinţa descrescătoare la noi în ţară

Pandemia de coronavirus îşi menţine tendinţa descrescătoare la noi în ţară. Ieri, au fost raportate doar 28 de cazuri noi din aproximativ 12 mii de teste şi un singur deces.

Medicii continuă să fie, însă, îngrijoraţi din cauza variantei Delta, cea indiană, a virusului SARS-CoV 2, deşi în România s-au înregistrat numai câteva zeci de îmbolnăviri. Epidemiologul Emilian Popovici a declarat, la Radio România Actualităţi, că singura modalitate de protecţie o reprezintă vaccinarea, mai ales în mediul rural:

Emilian Popovici: Este foarte important să ne îndreptăm atenţia în direcţia mediului rural, pentru că la nivelul oraşelor s-au făcut multe, s-au făcut maratoanele de vaccinare, s-au făcut acele drive-through-uri, s-au făcut o serie de acţiuni.

Noi am ajuns acum, practic, în opinia mea, să epuizăm primul segment de populație, acela care și-a dorit vaccinarea fără niciun fel de rezerve, s-a ajuns într-o zonă de populație în care oamenii sunt mai puțin hotărâți, nu sunt neapărat antivaccinare, dar sunt mai puțin hotărâţi asupra formei de vaccin pe care să o facă, adică îşi pun mai multe întrebări, şi sigur că şi aici trebuie să venim cu mai multă informare./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 iulie