Circulaţia este deviată pe A2, lângă Medgidia, din cauza unui carambol

Traficul rutier este în continuare oprit pe Autostrada Soarelui, Bucureşti – Constanţa, în zona municipiului Medgidia, din cauza unui carambol, în care au fost implicate 20 de autoturisme. Reporterul nostru Alexandru Lancuzov revine acum în direct cu cele mai noi informaţii despre acest accident. Bună dimineaţa, Alex! Te ascultăm.

Reporter: Bun găsit! Sunt două accidente în lanț lângă Medgidia. Accidentele s-au produs în urmă cu aproape două ore, la kilometrii 181 și 183, ambele pe sensul de mers către litoral, direcția mai aglomerată.

Autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție și au trimis echipe de la București, Ialomița, Călărași şi Constanța, cu peste 20 de ambulanțe și autospeciale de descarcerare. Cinci persoane au fost rănite în primul accident, cu trei mașini implicate, cel de la kilometrul 181, iar la accidentul de la kilometrul 183 nu sunt victime, dar sunt 20 de mașini avariate.

În urmă cu puțin timp, Poliția Rutieră a deviat circulaţia de la Cernavodă pe Drumul Național 22 C, este drumul vechi spre mare. Revenirea pe Autostrada Soarelui se poate face fie pe la Valea Dacilor, la intersecția cu Drumul Județean 381, fie la intersecția cu A4 Ovidiu-Agigea, centura cu regim de autostradă a municipiului Constanța.

Imediat după accident s-a format o coloană de peste 10 kilometri. Poliţia Rutieră efectuează verificările pentru a stabili cauzele accidentului. Pe A2, în momentul carambolului cu peste 23 de mașini, era ceață, cu vizibilitate redusă, aproximativ 50 de metri, potrivit informărilor poliției, șoferii nu au adaptat viteza şi nu au păstrat o distanţă de siguranţă mai mare între mașini. Deocamdată acestea sunt informațiile. Restricția de la Medgidia pe Autostrada Soarelui sensul spre litoral este de durată./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 iulie