Inelul din lut, vedeta verii

V-ați plictisit de vechile inele? Simțiți nevoia de accesorii de vară mult mai colorate și îndrăznețe? Ei bine, inelele confecționate din lut ar putea fi soluția la care puteți apela. Diana, o tânără de 22 de ani, pasionată de pictură, s-a gândit să abordeze și o astfel de creație.
Întrebată cum a luat naștere această idee, aceasta a răspuns că a văzut astfel de inele pe o rețea socială, în această vară. A îndrăgit ideea și până s-a apucat de treabă nu a mai durat mult timp. Mai mult de atât, a mărturisit că este pasionată de bijuterii extravagante, așa că acum își poate crea singură ceea ce își dorește. Primul său inel confecționat a avut forma unui cap de extraterestru.
Pentru confecționarea unor astfel de inele este nevoie de ,,pasta modelatoare (lut), sau lut polymeric, câteva ustensile pentru a modela pasta şi acuarele acrilice pentru a o picta’’, a relatat aceasta.
Atunci când se apucă de confecționarea unui inel, Diana afirmă faptul că se gândește la forme care ar putea atrage atenția ușor. Anotimpul în care s-a apucat de lucru a inspirat-o, după cum tocmai relatează și ea: ,,Pentru că este vară, m-am gândit că un inel în formă de cornet de înghețată este cel mai potrivit.’’
Întrebată de ce stă la baza alegerii culorilor inelelor, aceasta a spus că în general își imaginează cum ar arăta în realitate obiectul respectiv, dar se mai bazează și pe instinct: ,,După ce dau formă inelului, acesta îmi sugerează imediat ce culoare voi folosi.’’
Modelarea unui astfel de inel durează în jur de 15-30 de minute, iar procesul de uscare, ține până la 24 de ore. Următorul pas este conturarea inelelor printr-o pată de culoare. Acest procedeu poate dura chiar și o oră, în funcție de cât de detaliat este inelul, conform informațiilor oferite de Diana.
Deși Diana este pasionată și de pictura tablourilor, și consideră acest lucru o activitate mai complexă, aceasta spune că este la fel de plăcut să modeleze și să picteze inelele din lut. Consideră că ,,ambele activităţi sunt plăcute atunci când reprezintă o pasiune’’. Pentru viitor, Diana își dorește să încerce și confecționarea altor bijuterii sau a altor obiecte din lut.
Autor: Ioana-Cristina Șogodel