Colțul de rai din munții Serbiei

Situat lângă orașul Knjazevac, Stara Planina este cel mai mare munte din estul Serbiei și formează granița naturală cu Bulgaria.

Acest lanț muntos de o frumusețe fascinantă, cu peisaje naturale neatinse de om, este o destinație de vacanță ideală pentru zilele caniculare de vară.

Vizitatorii pot explora pantele muntelui fie pe jos, fie cu bicicleta. Există o mulțime de trasee de drumeții, bine întreținute, iar alpiniștii dedicați se vor bucura de cucerirea celui mai înalt vârf al muntelui, Midžor.

Dacă nu sunteți doritori de sporturi extreme vă puteți relaxa într-o „mare nesfârșită de verde” în timp ce inspirați aerul proaspăt al muntelui. De asemenea, puteți descoperi tradițiile acestei frumoase regiuni, vizitând satele vechi care păstrează arhitectura vremurilor trecute.

Nu ratați ocazia de a vizita Biserica Sfinților Petru și Pavel din satul Rsovci. Această biserică din secolul al XII-lea, este cunoscută sub numele de „Biserica din peșteră”, fiind construită într-o stâncă din interiorul unei peșteri.

Autor : Bianca Lorena Nuhaiu