Premierul Greciei a mulțumit Ucrainei, Qatarului și României pentru ajutorul acordat la stingerea incendiilor

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a mulțumit Ucrainei, Qatarului și României pentru trimiterea de pompieri și echipamente speciale ca ajutor la stingerea incendiilor forestiere din Grecia, a anunțat, miercuri, serviciul de presă al șefului Guvernului grec.
Premierul Kyriakos Mitsotakis a purtat, miercuri, o serie de convorbiri telefonice cu premierul ucrainean Denis Şmîgal, cu emirul Qatarului, șeicul Tamim bin Hamad Al Thani și cu președintele României, Klaus Iohannis. Premierul grec le-a mulțumit cordial celor trei lideri pentru ajutorul valoros acordat de ţările lor Greciei în lupta împotriva incendiilor. Ucraina, Qatar și România au contribuit la stingerea incendiilor, trimiţând în total 340 de pompieri și 24 de vehicule” – se afirmă în comunicat.
Potrivit serviciului de presă, în timpul discuțiilor au fost confirmate relații bilaterale excelente, care s-au reflectat în reacţia imediată și în răspunsul la cererea Greciei de ajutor urgent în lupta împotriva incendiilor. „Premierul Ucrainei, emirul Qatarului și președintele României și-au exprimat solidaritatea față de țara noastră și de poporul grec” se afirmă în mesaj.
Amintim că în ultimele două săptămâni, Grecia se confruntă cu vreme extrem de caldă, care a provocat zeci de incendii de vegetaţie şi pădure. Temperatura a crescut pe alocuri până la 47 de grade. Grecia este ajutată de multe țări, inclusiv Rusia, care a trimis un avion de pompieri Be-200ES, două avioane Il-76, precum și două elicoptere Mi-8 pentru a participa la stingerea focarelor de incendii. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/12109307/ssirbu/dsirbu

www.tass.ru – 12 august