Începe Festivalul internațional „George Enescu”

3.500 de artiști români și din străinătate participă de mâine la Festivalul internațional „George Enescu”. Vor fi prezente nu mai puțin de 32 din cele mai apreciate orchestre din întreaga lume, precum London Symphony Orchestra sau Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin. Ediția din acest an, cu numărul 25, va dura patru săptămâni; este cea mai lungă perioadă din istoria festivalului și va avea loc la București, dar și la Sibiu, Timișoara, Iași sau Constanța. Oana Marinescu, directoarea de comunicare a festivalului, a vorbit astăzi la Radio România Actualități.

Oana Marinescu: Festivalul reușește să aducă o muzică pe toate gusturile, pentru iubitorii de operă, pentru iubitorii de Enescu, pentru iubitorii de muzică contemporană sau iubitorii de experiențe noi, pentru iubitorii de recitaluri, pentru iubitorii de muzică camerală, absolut tot este aici. Avem, de asemenea, vedete cunoscute, unii vin pentru prima oară, alții revin la festival tocmai pentru că au fost primiți foarte bine, au fost apreciaţi de spectatorii din România, și avem, de asemenea, orchestre care au mai fost, cum e, de exemplu, Concertgebouw, din Olanda, care deja este o prezenţă de-a dreptul familiară nouă, dar avem și orchestre noi, care vin pentru prima oară, cum este Orchestra Zagreb.

Realizator: Încă de la prima ediție, în 1958, Radio România este alături de Festivalul „George Enescu”, în calitate de coproducător./cpodea/schelaru