Povestea lui Leylah Fernandez și a Emmei Răducanu la campionatul feminin US Open , continuă. Ele sunt cele două finaliste ale celei de-a patra și ultima runde a Grand Slamului organizat pe terenurile de ciment de la Flushing Meadows. În unele privinţe, aceste două fete au un stil de a juca tenis destul de asemănător: ambele joacă cu o viteză și o anticipare extraordinare, returnează cu ușurință mingi complicate și, mai presus de toate, au îndrăzneala tinereții și nu se lasă deloc intimidate în fața adversarelor mai faimoase.

Prima a împlinit 19 ani în urmă cu câteva zile, este canadiană, din Montreal, cu origini ecuatoriene și filipineze. A doua are încă 18 ani, este de naţionalitate britanică după pașaport, însă e născută la Toronto, având origini românești și chinezești. Biografii de „melting pot” care tocmai în orașul care întruchipează „visul american” au atins primul obiectiv al unor cariere care se prevăd a fi lungi și prestigioase într-un tenis care, în ultima vreme, a văzut înflorirea unor talente foarte tinere, așa cum a demonstrat, la bărbați, Jannik Sinner și spaniolul Carlos Alcaraz, în vârstă de 18 ani, cel mai tânăr jucător de tenis din top 100 al clasamentului ATP, care a ajuns în sferturile de finală de la New York.
În primul meci al nopții, Fernandez, numărul 73 din lume, după ce le-a învins în trei seturi pe Osaka, Kerber și Svitolina, a bătut-o (tot în trei seturi) pe bielorusa Aryna Sabalenka, numărul doi în lume. În practică, canadiana a învins trei dintre primele 5 jucătoare din clasamentul WTA.
Sâmbătă, ea va lupta pentru titlu cu o rivală de aceeaşi vârstă. Fernandez a împlinit 19 ani pe 6 septembrie, Răducanu îi sărbătorește pe 13 noiembrie. Cele două se cunosc de când aveau mai puţin de 12 ani și s-au „intersectat” deja de mai multe ori la nivelul under. Dar, în timp ce canadiana a trebuit să transpire mult pentru a ajunge în finală, britanica a ajuns aici destul de uşor.
Din această noapte, Răducanu, locul 150 în lume, este prima jucătoare din istorie care a ajuns în finală la un Major pornind de la calificări, câștigând nouă meciuri la New York în două seturi.
Chiar şi noaptea trecută i-a lăsat foarte puţin spaţiu de desfăşurare adversarei sale, grecoaica Maria Sakkari, numărul 18 din lume și 17 din clasament, pe care a învins-o cu 6-1 6-4. Sâmbătă, vom asista la concluzia poveştii acestor două povești, sau finală: unde doar una, dintre cele două jucătoare, Fernandez și Răducanu, va fi încoronată ca tânără regină a US Open. www.rainews.it
https://www.rainews.it
Traducerea Cătălina Păune