(Photo by John MACDOUGALL / AFP)

Timp de patru ani, Robert Kolb a trăit un coșmar: nu a mai văzut-o pe Minette, pisica sa adorată. Însă nu a renunțat niciodată și determinarea i-a fost răsplătită printr-o poveste incredibilă cu un final fericit.

Totul a început acum patru ani. Bărbatul, care locuiește în Saint-Maurice-sur-Moselle, o mică comună franceză de 1.515 locuitori situată în departamentul Vosges, merge în fiecare an în vacanță la Porlezza, în provincia Como, unde are o a doua casă. Lucru pe care l-a a făcut şi acum patru ani, luând-o cu el şi pe pisicuţa Minette. Numai că în timpul șederii, pisica dispare. O caută peste tot timp de patru zile, însă nimic, nici urmă de Minette. Aşa că decide să se întoarcă în Franța, continuând să se întrebe non-stop: unde a plecat pisica lui? În acești patru ani, Kolb nu și-a pierdut niciodată speranța: de fiecare dată când se întorcea la Porlezza îi întreba pe locuitorii oraşului dacă au revăzut-o, mergea s-o caute.
Pană când, în urmă cu câteva zile, un apel telefonic a pus capăt coșmarului său printr-un un final. pe cât de fericit, pe cât de incredibil: Minette fusese găsită … în Elveția. Compania „Fichier national d’identification des carnivores domestiques” l-a avertizat pe Kolb că pisica sa a fost găsită de o doamnă în vârstă de 25 de ani într-un tunel rutier din Elveția și că au ajuns la el datorită microcipului pe care îl avea pisica .
Bărbatul a plecat imediat în Elveția pentru a-și lua piscuţa și spune bucuros că „imediat ce m-a văzut, m-a recunoscut”. Nu vom ști niciodată prin ce aventuri a trecutt Minette în acești patru ani, dacă a avut o familie care să aibă grijă de ea, cum a ajuns în Elveția, şi cum a supraviețuit. Pentru Kolb, celmai important lucru este că s-a întorse acasă și că treptat, a început să-şi reia obiceiurile. www.lastampa.it
https://www.lastampa.it/
Articol de Fulvio Cerutti
Traducerea Cătălina Păunel/cpaunel