FOTO: Informaţii privind tragicul accident aviatic de la Milano

Police and rescue teams stand outside an apparently vacant office building where a small plane carrying five passengers and the pilot crashed in the Milan suburb of San Donato on October 3, 2021. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)

Realizator: Mira Gomboş – Doi români cu dublă cetăţenie se aflau la bordul avionului privat de mici dimensiuni, care s-a prăbuşit duminică în Italia, la Milano – precizează MAE de la Bucureşti. Toate cele opt persoane, printre care şi un copil, aflate la bordul aparatului de zbor înmatriculat în România, au murit. Corespondenta RRA în Italia, Elena Postelnicu, vine cu informaţii despre tragicul eveniment:
Reporter: La numai nouă minute după decolarea de pe Aeroportul Linate Milano, avionul privat care se îndrepta spre Olbia, în insula Sardinia, s-a prăbuşit peste o clădire goală în curs de amenajare, în apropierea staţiei de metrou San Donato, într-o zonă rezidenţială de la sud-estul oraşului. Avionul, care ar fi aterizat pe pista italiană la 30 septembrie, este înmatriculat în România şi aparţine omului de afaceri român Dan Petrescu, care, potrivit presei din peninsulă, s-ar fi aflat la bordul aeronavei, împreună cu soţia şi copilul său. În afară de cei trei, pilot şi copilot, rezultă alte trei persoane. Până la această oră, echipele de intervenţie au reuşit să găsească un singur pasager decedat şi un act de indentitate francez, care ar aparţine totuşi unui cetăţean român. Nu se cunoaşte pe moment cauza prăbuşirii aeronavei de mici dimensiuni. Unii martori susţin că ar fi auzit un şuierat foarte puternic şi apoi o explozie, iar alţii, că ar fi văzut motorul în flăcări, în vreme ce aeronava se prăbuşea. Consulatul General al României la Milano a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în regim de urgenţă pentru informaţii privind cetăţenia şi identitatea pasagerilor, precum şi circumstanţele producerii accidentului. Până în momentul de faţă se confirmă că pilotul aeronavei are dublă cetăţenie: română şi germană./lcoman#HUN/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (3 octombrie)