ADVERTORIAL DEȘEURILE DIN BUCUREȘTI: La depozitul de la Vidra, se preia o autogunoieră la fiecare 5 minute

Cu o capacitate estimată de depozitare de 11,5 milioane metri cubi și cu un flux mediu de deșeuri care deservește întreaga populație a Municipiului București și a județului Ilfov, Depozitul Ecologic de la Vidra este pregătit să absoarbă deșeuri încă 20 de ani de-acum încolo, înainte de a se umple. El deservește toate cartierele bucureștene și localitățile din județul Ilfov, mai exact peste 3.000.000 de locuitori, totul bazându-se pe ritmicitatea de ceas a depozitului, care trebuie să preia o autogunoieră la fiecare 5 minute.

Operat de Eco Sud SA, Depozitul Ecologic de la Vidra a devenit, prin injecții masive de tehnologie de ultimă oră, cel mai modern și eficient depozit de deșeuri din sud-estul tării. Secretul? Grija pentru mediu și sănătatea oamenilor care locuiesc în apropiere, precum și respectarea reglementărilor draconice ale Comunității Europene, a căror faultare de către unii operatori de deșeuri a dus România la repetate proceduri de infringement.

Înființat în 2001, Depozitul Ecologic de la Vidra a devenit emblema companiei Eco Sud, care nu s-a zgârcit să investească în cele mai performante echipamente industriale, nu contează că vorbim de depozite conforme, stații de sortare, instalații de compostare și tratare, platforme de transfer, informatizare și monitorizare 24 de ore din 24 a calității aerului, apei și a solului. Mai mult, cu ajutorul comunității din Vidra, a investit în plantarea unui inel de copaci cumulând 18.000 de metri pătrați, care să purifice aerul și să mascheze estetic depozitul.