INDEX: Se pare că şeful guvernului român se laudă cu like-uri „cumpărate”

INDEX (Ungaria), 7 noiembrie 2021 – După cum se menţionează într-un articol apărut în portalul Fötér, premierul român interimar Florin Cîţu îşi împodobeşte Facebook-ul cu like-uri achiziţionate, obţinute în mod avantajos.

Publicaţiei clujene i s-a părut suspect că postările lui Cîţu sunt onorate cu multe like-uri venite de pe site-uri străine şi consideră că nu prea este plauzibil ca autorii acestor postări să fie atât de interesaţi de postările actuale ale premierului român. Printre aceste like-uri se află foarte mulţi utilizatori de Facebook  vietnamezi, ruşi, arabi, iar printre acestea se află şi un număr mare de profiluri false.

Publicaţia menţionează că pentru cumpărarea like-urilor există metode diferite aflate în diferite „ferme”. Lucrurile se  întâmplă de obicei în felul următor: sute de persoane se află în faţa unor ecrane ale telefonului lor mobil şi impart like-uri false sau reale în schimbul unui răspuns corespunzător. Pentru aşa ceva există şi un site: pe pagina Fanslave se poate contribui la creşterea „popularităţii” cu un tarif de 17,41 pentru 500 de like-uri. Mai există şi posibilitatea de a recurge la această metodă în afară de Facebook şi la Instagram, YouTube şi Twitter. (via Fötér)/istanesc/cciulu

(Autor: Loránd Imre Patthy)

Traducerea: Imola Stănescu