Editura Casa Radio la Gaudeamus Radio România XXVIII: Bucuria regăsirii

Editura Casa Radio vă așteaptă la cea de-a XXVIII-a ediție a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus Radio România, ediţie desfăşurată exclusiv online între 17-21 noiembrie 2021. Oferta noastră editorială, prezentată pe site-ul www.edituracasaradio.ro, s-a îmbogățit cu titluri atractive.

Ca în fiecare an, publicul nostru de cititori şi ascultători deopotrivă se va bucura de audiobook-urile de poezie din Colecția „Biblioteca de poezie românească”, de romanele grafice (bandă desenată!) şi de ediţiile ilustrate, dublate de spectacolele radiofonice în interpretarea unor actori legendari, din Colecția „Radio-Prichindel”, de CD-urile cu povești rostite de mari actori din Colecția „Noapte bună, copii!”, ca şi de albumele de muzică clasică, în interpretări remarcabile, din colecţiile „Radio România Muzical“, „Profil interpretativ“ şi „Maestro“.

 

Poezie la superlativ

În colecția Biblioteca de poezie românească vă propunem doi poeţi memorabili: Traian T. Coşovei şi Nichita Stănescu!

Traian T. Coșovei e publicat în premieră la Editura Casa Radio cu volumul de versuri Poemul care se împotriveşte, reunind 67 de poeme rostite de autor la Radio România între anii 1993 şi 2008. Ediția este îngrijită de Cosmin Ciotloş, ilustrată de Luca Jebeleanu și acompaniată de textele unor scriitori foarte apropiați poetului: Romulus Bucur, Mircea Cărtărescu, Magda Cârneci, Ioan Cristescu, Florin Iaru, Bogdan Ghiu, Ion Bogdan Lefter şi Cristian Teodorescu. Ilustraţia copertei îi aparține chiar lui Traian T. Coşovei.

Nichita Stănescu. Cartea vorbită este bestseller-ul absolut al Editurii Casa Radio. A VII-a ediție – Poeme rostite la Radio între anii 1964-1983 şi Tablete și convorbiri radiofonice – ne aduce vocea inconfundabilă a poetului ce îşi rostește versul, arcuirea ideii și a argumentului. Ediția a fost îngrijită de regretatul Alexandru Condeescu și a fost ilustrată de Constantin Popovici. În loc de postfață: „Zeul invizibil” de Titus Vîjeu și „His Master’s Voice” de Florin Iaru.

 

Bucuriile copilăriei

Acum 65 de ani, la 2 noiembrie 1956, Radio România a difuzat prima ediție a emisiunii Noapte bună, copii! O poveste frumoasă care continuă şi astăzi. Emisiunea o puteţi asculta seară de seară, de la ora 20.50, la Radio România Actualităţi. Şi o puteţi (re)asculta de pe CD-urile colecţiei-vedetă a Editurii Casa Radio, „Noapte bună, copii!“, colecţie la care am adăugat două albume: Noapte bună, copii! – album aniversar 65 de ani şi Noapte bună, copii! Poveşti şi povestiri cu Alexandrina Halic.

Colecția „Radio-Prichindel” vă propune două noi apariţii editoriale: Alice în Țara Minunilor de Lewis Carroll, cu un roman grafic de Alexandru Ciubotariu, însoţit de o montare radiofonică (din 1968) care a făcut istorie; şi Spărgătorul de nuci de E.T.A Hoffmann, ediţie ilustrată de Carmen Acsinte, cu o adaptare radiofonică realizată de Silvia Kerim în 1982 – la care se adaugă versiunea muzicală a lui Ceaikovski, în interpretarea Orchestrei Naţionale Radio, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, solişti fiind Horia Mihail – pian, Răzvan Suma – violoncel, Alexandru Tomescu – vioară.

 

Invitațiile Euterpei

Muzicieni din generații diferite și cu stiluri surprinzătoare, dar neîndoielnic, personalități artistice cu vocație și carismă, pot fi ascultaţi pe albumele recent apărute în colecţiile noastre consacrate: „Cadmiel Boţac, Recital de pian“; „Răzvan Stoica, Andreea Stoica și Kamerata Stradivarius, Lost in translations“;Enescu 140, Orchestra Naţională Radio • Orchestra de Cameră Radio • Horia Andreescu“; „Sherban Lupu, Impressions. Debussy • Ysaÿe • Paganini • Enescu“; „Marin Cazacu • Violoncellissimo, Cello Inspirations.

După cum ştiţi, la Editura Casa Radio marile voci dau cortina la o parte!

Ne auzim și ne vedem la Gaudeamus!

 

Noile apariții editoriale pot fi achiziţionate, la preț de producător, prin comandă online pe site-ul Editurii Casa Radio (www.edituracasaradio.ro). De asemenea, pot fi achiziționate de la partenerii de distribuție.