USR nu a participat la consultările cu şeful statului

La consultările cu şeful statului au fost invitaţi şi reprezentanţii USR, dar formaţiunea a anunţat că liderii săi nu merg la Cotroceni. Au făcut, însă, public, un mesaj, pe care l-ar fi transmis preşedintelui Klaus Iohannis, despre care consideră că ar fi naşul unei coaliţii monstruase şi că şi-ar fi abandonat rolul constituţional de mediator – sunt cuvinetele folosite de liderul USR, Dacian Ciolos, într-o conferinţă de presă, susţinută în această dimineaţă.
Dacian Cioloş: S-a poziţionat ca fiind chiar naşul acestei monstruase coaliţii, PNL- PSD-UDMR. USR nu poate să gireze constituirea unui nou FSN, care, din acest moment, va deţine întreaga putere în statul român, deci USR va conduce, din acest moment, opoziţia la acest bloc anti-reformator, pentru că asta previzionăm că va fi acest guvern.
Realizator: Liderul USR a mai spus că formaţiunea sa va folosi toate mijloacele de care dispune, atât în Parlamentul de la Bucureşti, cât şi în cel european, pentru a se asigura că fondurile de aproape de 30 de miliarde de euro din PNRR vor fi folosite doar pentru ceea ce au fost prevăzute, şi anume, pentru proiectele de reformă. #HUN/eendrefy/sdm2

RRA – 22 noiembrie