Comunicat de presă

În cadrul activităților organizate cu ocazia aniversarii a 200 de ani de la Revoluția Greacă din 1821, Ambasadele Greciei și Franței în România și Institutul Francez din Romania (IFR) co-organizează un eveniment intitulat „Les origines grecques de l’influence française en Roumanie – L ‘époque des phanariotes” (“Rădăcinile grecești ale influenței franceze în România – Epoca fanarioților”).

Evenimentul se va desfășura online marți, 14.12.2021, în Atriumul Institutului Francez, la ora 18:00, și va fi transmis în direct pe Facebook.

În deschidere, Ambasadoarea Greciei, doamna Sofia Grammata și Ambasadoarea Franței, doamna Laurence Auer, vor adresa un cuvânt de salut.

Vor prezenta prelegeri:

Prof. dr. habilit. Tudor Dinu, Secția de Studii Neoelene a Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București: «Présences françaises dans la Valachie des princes phanariotes (1716-1821)»
Lector dr. Dragos Jipa, Departamentul de Limba și Literatura Franceză, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București: «Les origines grecques de l’ influence française en Roumanie. Écriture de l’ histoire et roman national chez Pompiliu Eliade (1869-1914) ».