Proiecte ale Primăriei Capitalei prin care seniorii bucureșteni sunt ajutaţi

Peste 10 milioane și jumătate de lei a plătit Primăria Capitalei anul trecut prin Centrul pentru Seniori pentru programe care au vizat acordarea unui sprijin financiar pensionarilor care aveau venituri mai mici decât salariul minim net pe economie la data lansării proiectului, în anul 2018. Au fost plătite sume de bani și pentru familiile care își aniversează căsătoria, dar și pentru proiectul ‘Vieții Centenare’.

Reporter: Daniela Vasilescu – Pentru proiectul care vizează acordarea unor sume de bani pentru familiile care aniversează 25, 50 sau 75 de ani de la căsătorie s-au plătit aproape 9,3 milioane de lei pentru cele peste 8.100 de dosare depuse. 2.600 de pensionari au solicitat sprijinul financiar de maxim 250 de lei pentru cumpărarea unei perechi de ochelari, suma plătită pentru acest proiect fiind de aproape 635.000 de lei.

‘Vieți Centenare’ este un alt proiect al Primăriei Capitalei prin care seniorii bucureșteni care au împlinit 100 de ani sau mai mult pot primi suma de 5.000 de lei, alături de o plachetă onorifică. Au fost depuse în cursul anului trecut 162 de dosare, iar suma plătită pentru beneficiari a fost de 775.000 de lei.

Centrul pentru Seniori al municipiului București menționează în răspunsul oferit pentru Radio România Actualități că a efectuat doar plățile aferente dosarelor depuse până la începutul lunii august 2021 din cauza lipsei fondurilor necesare. Din același motiv, Centrul pentru Tineret al municipiului București nu a plătit banii care se ofereau tinerilor căsătoriți, în valoare de 1.500 de lei. Sunt restanțe în achitarea sumelor aferente pentru 1.143 de solicitanți pentru anul 2020 și pentru alți 4.200 care au fost declarați eligibili pentru anul trecut./csimion/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 ianuarie