THE INDEPENDENT: România se confruntă cu tot mai multe cazuri de COVID-19, iar numărul deceselor este în creștere

România se confruntă cu o mare creștere a numărului de cazuri de COVID-19, pandemia atingând cifra-record de 35000 de cazuri la nivelul unei singure zile – aproape dublul recordului atins cu doar o zi în urmă

Miercuri, România a înregistrat tot mai multe infecții de COVID-19, pandemia atingând cifra-record de aproape 35000 de cazuri zilnic, aproape dublul recordului stabilit cu numai o zi în urmă. În plus, numărul deceselor este în creștere.
În ultima lună, numărul zilnic al cazurilor din România a crescut mult, de la aproximativ 1000 de cazuri zilnic pe la mijlocul lunii decembrie la cifra-record de 34255 de cazuri, înregistrate miercuri. Totalul deceselor la nivelul unei singure zile a fost de 94 – cel mai mare după mai bine de o lună.
Potrivit datelor oficiale, trei sferturi din decese s-au semnalat la persoanele nevaccinate, iar peste 80% din cei 692 de pacienți aflați acum la terapie intensivă în România nu au fost nici ei vaccinați.
În privința vaccinărilor, România, o țară care de la declanșarea pandemiei a înregistrat aproape 60000 de decese, se situează pe penultimul loc printre țările din Uniunea Europeană, numai 41% din populație fiind vaccinată cu toate cele trei doze, comparativ cu media la nivelul organizației, care este de 70%.
Oficiali ai sectorului sănătății din România au estimat că, dată fiind răspândirea rapidă a variantei omicron. numărul cazurilor va fi într-o mare creștere. Dar, în pofida numărului mare de infecții cu COVID-19, cazurile au dus deocamdată la mai puține spitalizări și la mai puține decese comparativ cu valul anterior al infecțiilor din România, semnalat toamna trecută, când sistemul sanitar al țării fusese răpus.

THE INDEPENDENT (Marea Britanie), 26 ianuarie 2022 (AP) –

https://www.independent.co.uk/news/romania-covid-bucharest-european-union-b2001028.html

Traducerea: Alexandru Danga