Autoritățile române iau în calcul deschiderea a patru puncte suplimentare de trecere a frontierei cu Ucraina

Realizator: Ucrainenii trec cu miile frontiera cu România, fugind din calea războiului declanșat de Rusia în țara lor. Cele mai tranzitate puncte sunt la Siret, Sighet și Isaccea, dar și la Petea, pe unde refugiații trec în Ungaria pentru a ajunge în vestul Europei. Peste 5.200 de locuri de cazare pentru ucraineni sunt disponibile în județul Maramureș în acest moment. De asemenea, există puncte de colectare a donațiilor. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a fost astăzi la punctul de graniță de la Sighet.
Raed Arafat: Tabăra care este stabilită, locul ei, la stadionul de la municipiul Sighet a început deja să fie instalată. Tabăra dacă se instalează, noi am zis la început, are un rol temporar. Tabăra este doar un punct în care se poate tria, se poate rămâne acolo o perioadă mai scurtă până ce persoană este repartizată către un loc de cazare.
Realizator: Autoritățile române iau în calcul deschiderea a patru puncte suplimentare de trecere a frontierei cu Ucraina din judeţul Suceava, întrucât tot mai mulţi cetăţeni din ţara vecină trec graniţa în România pe la Siret. /ilixandru/pvelisar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (26 februarie)