Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că ar exista posibilitatea de a discuta problema Crimeei cu Rusia

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că ar exista posibilitatea de a discuta despre recunoașterea Crimeii. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus că autoritățile de la Kiev pot să discute și să caute un compromis cu privire la modul în care vor trăi oamenii din Crimeea și din republicile Donbas.

Astfel șeful statului a răspuns la întrebarea despre disponibilitatea de a recunoaște aceste regiuni. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a spus că Moscova ar putea ”la un moment dat” să oprească operațiunea militară specială în Ucraina, dacă Kievul îndeplinește condițiile stabilite: recunoașterea Crimeii ca fiind teritoriu rusesc, recunoașterea suveranității celor două republici Luhansk şi Doneţk, precum și stabilirea unui statut de neaderare a Ucrainei la vreun bloc.

Consilierul prezidențial rus Vladimir Medinski, care conduce delegația rusă la negocierile cu Ucraina, și-a exprimat convingerea că se va găsi o soluție în recunoașterea Crimeiii și a Donbasului. El a explicat că, potrivit reprezentanților Kievului, ”este practic imposibil”, dar între ”imposibil” și ”practic imposibil” există o mare diferență./vdraguta/cpodea

www.ria.ru – 8 martie