Premierul Nicolae Ciucă se va întâlni cu Janez Lenarčič, comisarul european pentru gestionarea crizelor

Premierul Nicolae Ciucă are, peste o oră, o întâlnire cu Janez Lenarčič, comisarul european pentru gestionarea crizelor. Acesta a participat ieri la deschiderea centrului logistic european pentru ajutoare umanitare destinate Ucrainei de la Suceava. La recepția primelor tiruri, venite din Italia, Janez Lenarčič a declarat.
Janez Lenarčič: Ucraina este o victimă a unui atac brutal și neprovocat al Rusiei și are nevoie de ajutorul nostru. Sunt încurajat de solidaritatea pe care Uniunea Europeană și statele sale membre, inclusiv România, au arătat-o până acum. Asistența deja oferită prin Mecanismul de Protecție Civilă a depășit 100 de milioane de euro. Asta este încurajator și suntem determinați să continuăm și să fim alături de Ucraina.
Realizator: Viceguvernatorul regiunii Cernăuți, Artur Muntean a spus la deschidere că este foarte mare nevoie de produse alimentare și de medicamente. El a anunțat și că se fac demersuri pentru tratarea răniților din Ucraina în România.
Artur Muntean: Am făcut tot posibilul ca să treacă tot ajutorul ăsta prin vamă, am făcut un coridor și un hab unde vine tot ajutorul și trimitem direct unde este cel mai mare nevoie. Oamenii au plecat, mulţi refugiaţi, vine în fiecare zi din Rsuia şi bombardează pe ai noştri oameni. Ajutorul ăsta care vine acuma și a venit până acuma este foarte important pentru noi și noi suntem foarte mulțumiți din guvernul Ucrainei, de președintele nostru, Vladimir Zelenski, mulțumim frumos! Noi preţuim asta, noi o să fim tare şi o să avem puterea lui Dumnezeu și noi câștigăm în situaţia asta care este acuma./rpatulea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 martie