Ministerul Sănătății a finalizat procedura de achiziție pentru 22 de medicamente antituberculoase

Ministerul Sănătății a finalizat procedura de achiziție pentru 22 de medicamente antituberculoase, anunță secretarul de stat Adriana Pistol. Într-o conferință de presă organizată de Institutul ‘Marius Nasta’, de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei, ea a precizat că, deși s-au făcut progrese în acest domeniu, România mai are multe de făcut pentru a nu mai fi pe primul loc în Uniunea Europeană în privința numărului de cazuri cu această afecțiune.

Adriana Pistol: Ministerul Sănătății, prin intermediul Programului Național de Prevenire, Supraveghere și Control al Tuberculozei, încearcă să accelereze lucrurile bune care s-au petrecut în ultimul deceniu, astfel încât cel puțin să vedem din ce în ce mai mult o reducere a prevalenței tuberculozei, să menținem o rată de depistare a cazurilor noi cât mai bună şi, totodată, să asigurăm tratamentul corespunzător tuturor bolnavilor de tuberculoză.

Realizator: De asemenea, managerul institutului, Beatrice Mahler, consideră că programul de screening trebuie să continue până în anul 2030 și susține că există fonduri pentru a continua acest proiect, transmite reporterul RRA Adriana Turea./cpodea/lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 martie