Ministerul rus al Apărării a anunțat că 694 de militari ucraineni din Azovstal s-au predat, în ultimele 24 de ore

Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat că 694 de militari ucraineni, inclusiv 29 răniți, de la Uzina Azovstal din Mariupol s-au predat, în ultimele 24 de ore. Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, a declarat miercuri că 959 de militari ucraineni, inclusiv 80 răniți din oţelăria Azovstal s-au predat, începând cu data de 16 mai. Dintre aceștia, 51 au fost plasați pentru tratament în Spitalul Novoazovsk din autoproclamata republică populară Doneţk. Armata rusă a distrus patru avioane de luptă ucrainene, în ultimele 24 de ore. Sistemele ruse de apărare aeriană au doborât o aeronavă ucraineană Su-25 deasupra așezării Tripillea din autoproclamata republică populară Donețk, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.
‘În plus, un MiG-29 al Forțelor Aeriene Ucrainene a fost doborât în ​​apropierea satului Kamiana Iaruha din regiunea Harkiv”, a mai spus el. General-maiorul Igor Konașenkov a anunţat că două avioane ucrainene Su-24 au fost distruse de arme de înaltă precizie pe un aerodrom militar de lângă Dnipropetrovsk. Konașenkov a adăugat că în ultimele 24 de ore, rachetele aeriene de înaltă precizie ale Forțelor Aerospațiale Ruse au distrus o divizie a sistemelor de rachete antiaeriene S-300 ucrainene din regiunea Mikolaiv și au atacat, de asemenea, ”zonele unităților de mercenari străini veniţi din Europa, din Mikolaiv și Krasnohorivka”.
Au fost atacate două posturi de comandă, inclusiv sediul apărării teritoriale din zona așezării Soledar din autoproclamata republică populară Doneţk, precum și 31 de zone de concentrare ale forțelor militare și tehnică militară ucraineană”, a precizat Konașenkov. Potrivit acestuia, în urma atacurilor, patru depozite de arme cu rachete și artilerie și altă muniție ale Forțelor Armate ale Ucrainei au fost distruse în zonele Vuhledar, Pokrovskoe, Soledar și Bahmut, din autoproclamata republică populară Doneţk.
‘Forțele de rachete și artileria au atacat în apropiere de localitatea Podhornoe 76 de posturi de comandă, 421 de zone de concentrare a forțelor militare și tehnică militară, precum și 147 de unități de artilerie și puncte de tragere, inclusiv o baterie ucraineană de obuziere M777 de 155 mm, fabricate în Statele Unite„, a susţinut Konașenkov. De asemenea, potrivit acestuia, în zona Protopopivka, din regiunea Harkiv, a fost distrusă o trecere cu ponton, adusă de unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei pentru a traversa râul Doneț.
În total, de la începutul operațiunii militare speciale ruse, au fost distruse 172 de avioane, 125 de elicoptere, 927 de vehicule aeriene fără pilot, 311 de sisteme de rachete antiaeriene, 3.139 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 389 de lansatoare de rachete multiple, 1.548 de piese de artilerie de camp, precum și 2.997 de unități de vehicule militare speciale”, a spus Konașenkov.(www.interfax.ru – 18 mai)/vdraguta/dsirbu