Dan Șanta, ales Vicepreședinte al COPEAM, iar Claudia Crăcăleanu, Președinte al Comisiei de Formare Profesională

În cadrul Adunării Generale a COPEAM – Conferința Permanentă a Audiovizualului Mediteranean, care s-a desfășurat pe 24 iunie la Sofia, în Bulgaria, doi reprezentanți ai Radio România au fost votați în poziții – cheie în cadrul organizației. Astfel, Dan Șanta, Director Relații Internaționale Radio România, a fost ales Vicepreședinte, iar Claudia Crăcăleanu, Manager Radio Iași, a fost aleasă Președinte al Comisiei de Formare Profesională a COPEAM.

De asemenea, în urma alegerilor, Radio România a primit un nou mandat în Comitetul Director al COPEAM, în care activează fără întrerupere din 2008. Prin aceste rezultate obținute prin voturi în unanimitate, Radio România își consolidează rolul în cadrul COPEAM, alături de care desfășoară proiecte de cooperare și schimburi de programe de peste 15 ani.

COPEAM reunește peste 60 de membri din 26 de țări și are ca scop dezvoltarea proiectelor de cooperare în domeniul audiovizualului și a programelor în coproducție, cu o atenție specială acordată formării jurnaliștilor și încurajării inovației și creativității în regiune. COPEAM inițiază cu regularitate campanii alături de UNESCO, Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR), UNAOC, FAO etc.