Convorbiri oficiale între președinții României și Republicii Moldova

Realizator: Cătălin Gomboș – Convorbiri oficiale, vineri, la Bucureşti între preşedinţii României şi Republicii Moldova, Klaus Iohannis şi Maia Sandu. Redactorul RRA, Cătălin Purcaru, a urmărit subiectul şi transmite.
Reporter: „România va continua să fie alături de Republica Moldova în parcursul său european”, a declarat președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a subliniat că relația apropiată dintre cele două state este cu atât mai importantă în contextul regional deosebit de dificil generat de conflictul armat din Ucraina. Președintele României a afirmat că discuțiile s-au axat inclusiv pe opțiunile de sprijin bilateral, arătând rolul gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău ca element de securitate energetică a Republicii Moldova. La rândul său, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că statul pe care îl reprezintă are nevoie urgentă de gaze naturale din România pentru a păstra stabilitatea socială.
Maia Sandu: Moldova are nevoie de soluții pentru securitate energetică acum. Vrem să cumpărăm gaze din România și este nevoie ca acest lucru să fie posibil cât de curând. Acest lucru este critic pentru a ne asigură că oamenii noștri nu vor îngheța la iarnă și pentru a menține stabilitatea socială în țară.
Reporter: Maia Sandu se întâlnește la această oră cu premierul Nicolae Ciucă la Palatul Victoria și va avea o întrevedere cu președinții celor două camere ale Parlamentului./abranescu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 iulie)