Primăria Bucureşti a aprobat proiectele de modernizare a liniilor de tramvai

Realizator: Cătălin Gomboș – Primăria capitalei a aprobat vineri proiectele pentru modernizarea mai multor linii de tramvai din Bucureşti, practic ultimii 52 de kilometri de şină pe care treptat urmează să fie introduse cele 100 de tramvaie noi, cumpărate de la uzina din Arad. Modernizarea costă peste 200 de milioane lei şi este obligatorie, conform contractului prin care primăria a primit finanţarea europeană pentru aceste tramvaie. Primarul general, Nicuşor Dan, a explicat că licitaţia pentru reabilitarea şinelor va fi lansată luna viitoare.
Nicușor Dan: Avem o ultimă serie de indicatori tehnico-economici pentru modernizarea liniilor de tramvai. Cu totul, sunt 16 tronsoane, totalizând cei 52 de kilometri care mai sunt de modernizat. În proiectul de rectificare găsim și modificarea listei de investiții, astfel încât în zilele următoare să putem declanșa licitația pentru toate aceste tronsoane, începând cu liniile 40, 55 și 5. În cursul lunii august vom ieși în sistemul de achiziții publice cu toate liniile de tramvai care mai sunt de modernizat.
Reporter: Tot vineri, Consiliul General a aprobat mai multe proiecte pentru lucrări de modernizare a spitalelor din subordine pentru obţinerea autorizaţiilor de incendiu de la ISU şi un proiect prin care cosmonautului Dumitru Prunariu i se acordă titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti./abranescu/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 iulie)