Trafic intens la vămile din ţară

185.000 de persoane au intrat ieri în România – anunță Inspectoratul General al Poliției de Frontieră. Dintre aceștia, 12.000 au fost ucraineni, în scădere cu 8,4% față de ziua precedentă.

Pe ambele sensuri de intrare şi de ieșire au tranzitat granițele României circa 358.000 de persoane, cetățeni români și străini. De la 10 februarie 2022, de dinaintea conflictului din țara vecină, au intrat în țara noastră 1,7 milioane de cetățeni ucraineni.

În acest moment, în privința autoturismelor singurele probleme la graniță sunt la Bechet, la frontiera cu Bulgaria. Probleme mai mari sunt la camioane. Pe sensul de ieșire sunt timpi mai mari de așteptare la Siret, Isaccea, Negru Vodă, Giurgiu, Bechet, Calafat și Nădlac II, unde timpii de așteptare sunt între 60 și 140 de minute.

Pe sensul de intrare a camioanelor este aglomerație la Siret, Galați, Isaccea, Vama Veche, Negru Vodă, Bechet și Calafat, unde timpii de așteptare sunt între 60 și 180 de minute, potrivit aplicației Poliției de Frontieră./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 august