Sub forma unor prăjituri fragede și însiropate, cu o crustă crocantă, aceste piersici sunt un desert perfect pentru ultima lună de vară.
Rețeta aduce dulceața și parfumul fructului de vară, alături de aroma lemnoasă, ușor înțepătoare a scorțișoarei, un adevărat preludiu pentru toamnă.
Următoarea dată când mergeți la magazin, cumpărați niște piersici proaspete și încercați această rețetă, pe cât de estetică, pe atât de simplă și delicioasă.
Ingrediente
- piersici (nectarine sau caise, în funcție de preferințe)
Granola
- 300g ovăz
- 2 lingurițe de scorțișoară
- 60g ulei de cocos
- 150g sirop de arțar
- 200g migdale crude decojite (puteți folosi nuci pecane, alune de pădure sau semințe)
Cremă (opțional)
- 125g cremă de brânză Philadelphia Light
- 30g de zahăr pudră
- o linguriță de esență de vanilie
Mod de preparare
- Într-un bol amestecați ovăzul cu scorțișoara, uleiul de cocos și siropul de arțar.
- Adăugați migdalele întregi sau mărunțite.
- Puneți amestecul într-un singur strat pe o tavă tapetată cu foaie de copt.
- Așezați tava în cuptorul preîncălzit și coaceți la 140 grade Celsius timp de 25-30 de minute.
- După 15 minute, urmăriți cu atenție granola pentru că se poate arde rapid.
- Tăiați piersicile în jumătate, scoateți sâmburii și puneți-le la cuptor la 180 de grade pentru 15-20 de minute sau până se rumenesc.
- Glazurați piersicile cu sirop de arțar și umpleți-le cu granola.
Puteți să le serviți simple sau alături de o cremă delicioasă de brânză dulce. Pentru a obține acest topping, mixați crema de brânză cu zahărul pudră și esența de vanilie până când se combină complet, iar compoziția devine lucioasă.
O alegere clasică și răcoritoare este să serviți piersicile cu o cupă mare de înghețată de vanilie. (Autor: Bianca Lorena Nuhaiu, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării)