Piersici coapte cu sirop de arțar și granola cu scorțișoară

Sub forma unor prăjituri fragede și însiropate, cu o crustă crocantă, aceste piersici sunt un desert perfect pentru ultima lună de vară.

Rețeta aduce dulceața și parfumul fructului de vară, alături de aroma lemnoasă, ușor înțepătoare a scorțișoarei, un adevărat preludiu pentru toamnă.

Următoarea dată când mergeți la magazin, cumpărați niște piersici proaspete și încercați această rețetă, pe cât de estetică, pe atât de simplă și delicioasă.

Ingrediente

  • piersici (nectarine sau caise, în funcție de preferințe)

Granola

  • 300g ovăz
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • 60g ulei de cocos
  • 150g sirop de arțar
  • 200g migdale crude decojite (puteți folosi nuci pecane, alune de pădure sau semințe)

Cremă (opțional)

  • 125g cremă de brânză Philadelphia Light
  • 30g de zahăr pudră
  • o linguriță de esență de vanilie

Mod de preparare

  1. Într-un bol amestecați ovăzul cu scorțișoara, uleiul de cocos și siropul de arțar.
  2. Adăugați migdalele întregi sau mărunțite.
  3. Puneți amestecul într-un singur strat pe o tavă tapetată cu foaie de copt.
  4. Așezați tava în cuptorul preîncălzit și coaceți la 140 grade Celsius timp de 25-30 de minute.
  5. După 15 minute, urmăriți cu atenție granola pentru că se poate arde rapid.
  6. Tăiați piersicile în jumătate, scoateți sâmburii și puneți-le la cuptor la 180 de grade pentru 15-20 de minute sau până se rumenesc.
  7. Glazurați piersicile cu sirop de arțar și umpleți-le cu granola.

Puteți să le serviți simple sau alături de o cremă delicioasă de brânză dulce. Pentru a obține acest topping, mixați crema de brânză cu zahărul pudră și esența de vanilie până când se combină complet, iar compoziția devine lucioasă.

O alegere clasică și răcoritoare este să serviți piersicile cu o cupă mare de înghețată de vanilie. (Autor: Bianca Lorena Nuhaiu, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării)