Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că formațiunea sa va da premierul din luna mai a anului viitor

Realizator: Cristina Grecu – Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că formațiunea sa va da premierul din luna mai a anului viitor, potrivit protocolului de funcționare a coaliției de guvernare. El a adăugat că are nevoie de susținerea colegilor pentru a ocupa funcția de prim-ministru și că singura variantă pentru nerespectarea protocolului este cea a alegerilor anticipate.
Marcel Ciolacu: E o onoare să fii prim-ministru. Nu e pe dorințe. Dorința mea ține de votul colegilor mei. Dacă colegii mei vor considera că eu sunt cea mai potrivită persoană să-i reprezint ca prim-ministru, eu am să fiu. Protocolul este clar și am anunțat. Dacă nu se face această rotativă, altă variantă decât alegeri anticipate nu există.
Realizator: Reacția vine în contextul în care liderul PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru, spunea referindu-se la problema rotației premierilor din 2023, când șefia guvernului ar urmă să fie preluată de PSD că a schimba un prim-ministru cu un an înainte de alegeri, când ai război la granițe nu ar fi un semnal bun. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a explicat însă că rotația de la conducerea guvernului se va produce cu siguranță și a transmis că liberalii își vor respecta angajamentul și obligațiile asumate în cadrul coaliției./mcimpoaca/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 august)