Intensificarea traficului de călători la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria

„Radiojurnal” – Realizator: Nioleta Turcu – Minivacanţa de Sfânta Maria aduce şi intensificarea traficului de călători la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria, mai ales pe sensul de ieşire din România. Cele mai aglomerate sunt Nămile Nădlac 2 şi Bechet, dar şi la Betea, Negru Vodă sau Urziceni. Turiştilor li se recomandă să utilizeze toate punctele vamale, pentru evitarea aglomeraţiei.
Dincă Andrei Alexandru, inspector, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad: Pentru fluidizarea traficului rutier a fost suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră, care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor de călătorie. În condiţiile în care, conform estimărilor, cel mai tranzitat punct de trecere de la frontiera cu Ungaria va fi Nădlac 2, recomandăm călătorilor utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise la frontiera româno-ungară, unde sunt operaţionale 12 puncte de trecere.
Realizator: Tot la graniţa cu Ungaria, astăzi şi mâine, între orele 8:00-18:00, sunt deschise 10 puncte de trecere a frontierei ocazionale. Situaţia traficului în vămi poate fi consultată în timp real, accesând aplicaţia traficonline de pe site-ul Poliţiei de Frontieră./lcoman/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (13 august)