La Alba Iulie începe a 25-a ediţie a Galei Tânărului Actor HOP

A 25-a ediţie a Galei Tânărului Actor HOP începe astăzi, la Alba Iulia. Cei 21 de tineri actori aleşi în urma preselecţiei participă la ateliere de tehnică vocală şi actorie. Direcţia artistică a evenimentului, organizat de UNITER, a fost preluată din acest an de dansatorul şi regizorul Răzvan Mazilu.
Răzvan Mazilu: Ceea ce am propus ca tematică şi ceea ce fac eu în ultimii 10-15 ani, adică musical, se adresează, în primul rând, tânărului actor, formației acestuia de actor total, care știe să joace, să cânte, să danseze la fel de performant. E un adevăr faptul că noi nu avem tradiție în spectacolul de musical în România, dar ușor, ușor, dacă încurajăm genul ăsta de spectacol, tradiția, iată, o facem noi, iar Gala HOP de anul acesta vine să pună o cărămidă importantă în acest edificiu al spectacolului de musical, un gen de spectacol care este foarte, foarte dorit de public.

Reprezentanţiile concurenţilor la Gala Tânărului Actor HOP 2022 se vor desfăşura în prezenţa publicului la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, în perioada 25-27 august, a transmis redactorul RRA, Pompilius Onofrei./aburtica/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI, 22 august