Primul tronson al autostrăzii A7, de 21 de km, a fost predat constructorului

„Radiojurnal” – Realizator: Cristian Bâcâin – Primul lot al autostrăzii A7, care face legătura dintre sudul ţării şi zona Moldovei, a fost predat constructorului. Este vorba de tronsonul de 21 de km dintre localităţile Dumbrava, în judeţul Prahova, şi Mizil din Buzău. Transmite corespondenta RRA Cristina Moise:
Reporter: Valoarea contractului este de 1,47 de miliarde de lei fără TVA. Constructorului italian are termen de execuţie 20 de luni, iar garanţia lucrărilor este prevăzută la 10 ani.
Sorin Grindeanu, ministru transporturilor: Se intră în perioada de execuţie. Aşa cum ştiţi, toate loturile, cele 13 loturi de pe A7 Ploieşti-Paşcani sunt pe FIDIC roşu, adică direct execuţia, proiectul /existent/. Lotul II a avut ordinul de începere în urmă cu aproximativ 10 zile. E o autostradă extrem de importantă, aşteptată de către românii din această zonă. Vorbim de PNRR până la Pașcani, iar de la Pașcani în sus, Suceava, Siret vor fi finanțări pe viitorul exercițiu financiar european Program Operațional de Transporturi.
Reporter: Potrivit lui Sorin Robu, directorul Secției de Drumuri și Poduri Buzău, care a semnat astăzi pentru predarea acestui lot 1, construcția de pe acest tronson include realizarea a 14 poduri și a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată în lungime de 550./lcoman/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (23 august)