Trebuie găsite soluții pentru restricționarea exportului deșeurilor de către statele care nu le pot gestiona (Tanczos Barna)

Realizator: Mira Gomboș – Gestionarea deșeurilor și a substanțelor chimice este un obiectiv major pentru o viață și o planetă sănătoasă, spune ministrul mediului, Tanczos Barna. El a precizat în cadrul unui eveniment de profil că trebuie identificate soluții pentru a restricționa exportul acestor deșeuri de către statele care nu le pot gestiona.
Tanczos Barna: Sper ca din această activitate să rezulte propuneri concrete cu privire la modul în care chimicalele și deșeurile provenite din industria chimică pot fi tratate, tranzacționate pe plan mondial. Trebuie să prevenim ca aceste deșeuri să ajungă în țări unde nu există capacitate de reciclare sau de neutralizare. Trebuie să prevenim ca aceste chimicale să plece din locurile unde se produc practic și să părăsească aceste zone, să facem un export mascat de chimicale către țări care nu au capacitatea de reciclare și de neutralizare./mcimpoaca/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (29 august)