MAGYAR NEMZET: Compania de stat oferă consumatorilor curentul cel mai ieftin

Preţul curentului electric obţinut pe baza apei constituie liderul de piaţă pentru locuitorii din România. După liberalizarea preţurilor, Hidroelectrica încearcă să facă faţă unui număr zilnic de 5.000 de noi cereri, în timp ce dispune de o capacitate limitată.

Numărul clienţilor întreprinderii de stat din România Hidroelectrica a crescut într-un an de peste 15 ori. Însă problema se complică din cauza numărului acestora care a ajuns deja la cinci mii pe zi. Creşterea nu este întâmplătoare, deoarece cel mai bun preţ pentru consumatorii casnici ai curentului electric este oferit de departe de Hidroelectrica.

Preţul oferit (0,74lei/kWh) nu are practic concurenţă. Enel oferă dublu, în timp ce Electrica şi RDS 7 RCS au tarife şi mai mari. Consumatorii români pot alege dintr-un total de 85 de oferte din care majoritatea începe de la 1,84 lei, iar limita este cerul înstelat.

După cum a declarat în septembrie portalului economic Economedia.ro Bogdan Badea, preşedintele consiliului director de la Hidroelectrica „la sfârşitul anului trecut am avut aproximativ 100.000 de clienţi casnici, în martie anul acesta 110.829, iar la acest moment 300.000”.

Numărul mare de clienţi face ca întreprinderea să nu mai fie capabilă să încheie contracte la infinit, deoarece capacităţile noastre sunt limitate – a precizat Badea.(…)

Autor: Samu Csinta

Traducerea: Imola Stănescu

https://magyarnemzet.hu/gazdasag/2022/09/nepszeru-vizeromu-romaniaban

MAGYAR NEMZET (Ungaria) – 26 septembrie