Preşedintele şi premierul au participat la ceremonia de la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I

La Bucureşti, la ceremonia de la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol, au participat preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă. Cei doi demnitari au vorbit despre consolidarea capacităţii de apărare a ţării şi alocarea unei sume considerabile bugetului apărării.

Reporter: „Armata a fost și va continua să fie simbolul tenacității și o componentă esențială în evoluția României”, a declarat președintele Klaus Iohannis și a precizat că țara noastră are un loc distinct în cadrul NATO şi o calitate incontestabilă de furnizor de securitate în regiunea Mării Negre și pe flancul estic al Alianței Nord Atlantice. Şeful statului a amintit că în ultimii ani a crescut constant prezența aliată în țara noastră, fiind operaționalizate pe teritoriul României o serie de structuri de comandă și control și de luptă NATO.

Klaus Iohannis: Ca urmare a războiului declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, s-a mărit semnificativ numărul militarilor NATO aflați în țara noastră. Împreună cu partenerii și aliații noștri, suntem mai puternici și salut cu această ocazie prezența acestora în România, ca dovadă a hotărârii de neclintit a NATO de a consolida și a apăra flancul estic și regiunea Mării Negre.

Reporter: La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Armatei, în care a subliniat că importanța capacității defensive este mai evidentă ca oricând în această perioadă, în care agresiunea militară iresponsabilă a Rusiei asupra Ucrainei amenință securitatea în regiune și chiar a întregii lumi./mnecula/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 25 octombrie