sursa foto: https://www.ansa.it/l

În ultimele zile, o operă expusă în sediul Palatului Lanfranchi din cadrul Muzeului Naţional din Matera, în regiunea Bazilicata din sudul Italiei, a fost furată.
Este vorba despre tabloul „Efectul zăpezii”, care datează din deceniul al șaptelea al secolului al XIX-lea, al artistului Giacomo Di Chirico (Venosa 1844 – Aversa 1883), care face parte din Colecția Camillo D’Errico de la Palatul San Gervasio (Potenza).
Carabinierii din Matera și Unitatea de Protecție a Patrimoniului Cultural din Bari au început investigații, pentru a clarifica dinamica incidentului.
La aflarea veștii, ministrul Culturii Gennaro Sangiuliano a trimis imediat o scrisoare comandantului carabinierilor de la Comandamentul pentru Protecția Patrimoniului Cultural. Confidențialitatea în acest caz este determinată de o alegere investigativă, pentru a permite poliției să efectueze investigații rapide în oraș.
https://www.ansa.it/sito/notizie/topnews/2022/11/09/a-matera-trafugato-dipinto-effetto-di-neve-di-giacomo-di-chirico_60b2b22e-9db5-4a46-923b-bb54a1bb676b.html
Traducerea: Oana Avram/oavram