EDITURA CASA RADIO VINE LA ȘCOALĂ

Editura Casa Radio susține educația copiilor prin poveștile lumii.

Cu ocazia Săptămânii Globale a Educației, ediția a XXIV-a, Editura Casa Radio organizează, miercuri, 16 noiembrie,  în parteneriat cu Liceul Teoretic Jean Monnetdin București, ateliere de lectură și desen, inspirate de poveștile lumii, cuprinse în  Colecția Noapte bună, copii!“.

Prin parteneriatul cu Liceul Teoretic „Jean Monnet“ din București continuăm colaborarea rodnică din anii trecuți, prin care i-am inițiat pe copiii din clasele primare în tainele rostirii la microfon și ale împletirii poveștilor rostite cu cele desenate. Misiunea noastră este aceea de a le oferi ocazia să cunoască poveștile din lumea întreagă, adunate în timp în fonoteca Radioului și să îndrăznească să ducă mai departe mesajul de înțelepciune și frumusețe.

Fiecare popor a adunat în poveștile sale esența înțelepciunii și frumuseții universale, menite să aducă și să păstreze pacea, iar marile personalități ale teatrului românesc și-au dedicat timpul și pasiunea pentru a le transmite copiilor, prin poveştile lumii, însemnătatea generozității, a cunoașterii și a iubirii aproapelui.

Poveștile din Colecția „Noapte bună, copii!“ ajung la inima celor mici care descoperă că și copiii din Mexic, India, China, ca și cei din Franța, Canada și România sunt atrași tot de adevăr și frumos și speră, toți, că binele va învinge mereu.

Săptămâna Globală a Educației, ediţia a XXIV-a, se desfășoară în a treia săptămână din noiembrie și este o campanie de sensibilizare la nivel european, facilitată de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei (denumit oficial Centrul European pentru Interdependenţă şi Solidaritate), care își propune să consolideze conceptul pedagogic al învățării globale în peisajul educațional european și să contribuie astfel la atingerea celor 17 obiective ale Agendei 2030. În timpul Săptămânii sunt împărtășite soluții pentru a regândi obiceiurile și modurile de a trăi, de a cheltui și de a consuma, dar și pentru a găsi noi moduri de educație și socializare.