Ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, a avut o întâlire cu omologul său croat, Gordan Radman, la București

România și Croația sunt pregătite pentru aderarea la Spațiul Schengen, este concluzia întâlnirii dintre ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, și omologul său croat, Gordan Radman, aflat în vizită la București.

Șeful diplomației române a declarat că ambele state sunt parte a soluției de care Uniunea Europeană are nevoie în acest moment pentru consolidarea frontierelor și gestionarea fluxurilor de migrație.

Bogdan Aurescu: Extinderea acestui spațiu va contribui la întărirea frontierelor externe ale Uniunii Europene, la crearea unui Spațiu Schengen mai puternic și mai rezilient în fața provocărilor la adresa securității interne a Uniunii. Atât România, cât și Croația sunt pregătite pentru aderare și sunt parte a soluției de care are nevoie în acest moment Uniunea Europeană în ce privește gestionarea fluxurilor migratorii și, de asemenea, este clar că este în interesul Uniunii Europene ca Spațiul Schengen să fie întărit prin includerea ambelor state.

Realizator: Cei doi oficiali au discutat și despre consolidarea relațiilor bilaterale în plan politic și economic, promovarea de proiecte comune, dar și despre securitatea în regiune în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina. Vizita ministrului de externe al Republicii Croația în România marchează 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două țări, ne-a transmis redactorul RRA, Petruţa Obrejan./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 28 noiembrie