USR consideră că bugetul construit de coaliția de guvernare pentru 2023 va duce la sărăcirea populației

USR consideră că bugetul construit de coaliția de guvernare pentru 2023 va duce la sărăcirea populației și propune o variantă proprie de buget, care ar asigura 600 de lei net pe lună pentru fiecare salariat.

Fostul ministru al economiei, deputatului Claudiu Năsui, spunea că alternativa USR se bazează pe reducerea impozitării muncii, eliminarea pensiilor speciale, dar și pe menținerea bunurilor și serviciilor sub rata inflației.

Claudiu Năsui: Practic, am avea venituri mai mari decât în 2022, dar mai mici, evident, decât cele din bugetul PSD-PNL. De ce? Pentru că am lăsa mai mulţi bani oamenilor care muncesc, oamenilor care primesc un salariu la alb în România. Pe partea de cheltuieli am făcut următoarea simulare, am zis: haideți să eliminăm această cheltuială rușinoasă a statului român cu pensiile speciale, am eliminat aceste pensii speciale. De asemenea, toate salariile să crească și la stat și la privat, în aceeași măsură, cu 600 de lei net în plus pe lună.

Realizator: USR a anunţat deja că va vota împotriva proiectului de buget pe 2023, amintește redactorul RRA, Iulia Gherman./geftene/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 decembrie