Ministerul de Externe al Rusiei a avertizat Japonia că va lua măsuri de răspuns în cazul unei amenințări militare

Moscova consideră că renunțarea treptată a autorităților de la Tokyo la politica dezvoltării pașnice este o serioasă provocare pentru securitatea Rusiei și a regiunii Asia – Pacific, a declarat, într-un interviu pentru TASS, adjunctul ministrului rus de externe, Andrei Rudenko.

Potrivit afirmațiilor acestuia, dacă Japonia va continua această practică, Rusia va fi forțată să ia măsuri de răspuns pentru a pune capăt pericolului. Între pașii care atrag atenția Moscovei Rudenko a amintit exercițiile militare la frontierele rusești cu partenerii din alte regiuni, precum și adoptarea de noi doctrine în domeniul apărării și securității.

Oficialul rus a subliniat, de asemenea, creșterea semnificativă a cheltuielilor de apărare ale Japoniei. Ministerul de Externe al Rusiei consideră că o asemenea activitate a Japoniei poate deveni o serioasă provocare pentru securitatea Rusiei și a regiunii Asia-Pacific în ansamblu.

Adăugăm că anterior postul de televiziune NHK informa că Ministerul Apărării al Japoniei preconizează să amplaseze în insula nordică Hokkaydo și în insula Kyushu din sud-vest arme hipersonice cu o rază de acțiune de până la o mie de kilometri. Mai mult decât atât, autoritățile nipone au hotărât să dubleze cheltuielile pentru apărare./snicolau/schelaru

www.rosbalt.ru – 3 ianuarie