Ministerul Transporturilor promite anul acesta autostrăzi, drumuri expres şi Podul peste Dunăre de la Brăila

Ministerul Transporturilor promite să dea în trafic, în acest an, 100 de kilometri de autostradă şi drum expres, la care se adaugă Podul peste Dunăre de la Brăila. În ce stadii se află şantierele, aflăm de la Alex Lancuzov.

Reporter: Patru loturi de autostradă și drum expres cu o lungime totală de 80 de kilometri sunt avansate, iar deschiderea este sigură, începând cu lunile de vară. Un constructor din Turcia termina lucrările pe două loturi ale Autostrăzii de Centură București Sud și se va circula pe 34 de kilometri, între Bragadiru, Jilava și Autostrada Soarelui, iar o altă firmă din Turcia va termina 14 kilometri pe Autostrada Transilvania, între Nuşfalău şi Suplacu de Barcău.

De asemenea, o firmă din Bacău, cel mai puternic constructor din România, urmează să deschidă la toamnă și înainte de termen lotul 3 al drumului expres Craiova-Pitești, cu 32 de kilometri, între Slatina și Colonești. Însă pentru ca borna de 100 de kilometri să fi atinsă este nevoie și de alte inaugurări devansate, cu șanse destul de mari fiind lotul 2 de pe autostrada București Nord și alți 13 kilometri între Oradea și Autostrada Transilvania.

Cel mai târziu la jumătatea anului se va deschide și Podul peste Dunăre de la Brăila, după cum promitea în decembrie ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu: Multe lucruri pe pod, efectiv, deci, fără a vorbi de drumurile adiacente, n-au mai rămas de făcut. Aprilie-mai ar putea fi dată în circulație pe varianta Măcin, în județul Tulcea și undeva în august-septembrie pe zona Jijila.

Reporter: La primăvară, Compania de Drumuri urmează să inaugureze trei pasaje importante – Berceni și Popești-Leordeni, pe Centura București și Podul de la Drajna, peste linia de tren București-Constanța./bcodreanu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 3 ianuarie