Editura CASA RADIO celebrează Ziua Culturii Naţionale

Cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, Editura Casa Radio organizează, în parteneriat cu Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” din Ploieşti și Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, dezbaterea cu public şi atelierul de creaţie Ziua Culturii Naţionale şi puterea modelatoare a marilor personalităţi.

Evenimentul va avea loc vineri, 13 ianuarie 2023, la ora 9.00, la Centrul Cultural „Antim Ivireanu” din Ploieşti. Vor participa elevii de la Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” din Ploieşti şi cadrele didactice din judeţul Prahova.

Evenimentul Ziua Culturii Naţionale şi puterea modelatoare a marilor personalităţi este organizat în contextul în care municipiul Ploieşti va fi Capitala Tineretului din România în anul 2024.

Ne propunem să le oferim elevilor ocazia de a experimenta, printr-un atelier de scriere creativă, bucuria cuvântului ce exprimă adevărul şi de a cunoaşte mai bine vocile marilor poeţi români, aşa cum au fost ele păstrate în Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii şi publicate de Editura Casa Radio.

De la Mihai Eminescu la Lucian Blaga şi Tudor Arghezi, de la Emil Brumaru la Nichita Stănescu şi Ion Stratan, Editura Casa Radio va promova audiobookurile din Colecţia „Biblioteca de Poezie Românească”, un tezaur care poate deveni oricând un instrument inedit şi eficient de predare a limbii şi literaturii române şi totodată o punte între generaţii, o şcoală informală, cu modele remarcabile, care să-i stimuleze pe tineri să se descopere şi să devină ei înşişi creatorii valorilor culturale de mâine.

Unică pe piaţa de carte din România, Editura Casa Radio este numele de marcă cu care Radio România valorifică principalul tezaur de bunuri media din spaţiul românofon.
Peste 30 de colecţii şi serii de cărţi, CD-uri şi audiobookuri sunt consacrate celor mai apreciate creaţii radiofonice din literatură şi publicistică, teatru şi muzică. Colecţiile „Biblioteca de Poezie Românească” şi „Fonoteca de Aur / Spectacolul poeziei”, „Fonoteca de Aur / Teatru”, colecţiile pentru copiii de ieri şi de azi „Radio-Prichindel” şi „Noapte bună, copii!”, precum şi colecţiile muzicale „Maestro”, „Radiolegende”, „Profil interpretativ” și „Radio România Muzical“ sunt doar câteva dintre mărcile Editurii Casa Radio care s-au impus prin valoare în conştiinţa publicului de ascultători şi cititori.

La Editura Casa Radio marile voci dau cortina la o parte.
Detalii la www.edituracasaradio.ro .

RADOR – 12 ianuarie