Misiunea UE va pregăti 30 de mii de militari ucraineni (Borrell)

Misiunea de antrenament a Uniunii Europene va pregăti 30 de mii de militari ucraineni, a declarat șeful diplomației UE, Joseph Borrell, în timpul vizitei efectuate la Kiev.

După cum a scris Borrell pe pagina sa de pe rețelele de socializare, misiunea de ajutor militar al UE va instrui suplimentar 15 mii de soldați ucraineni, fapt în urma căruia numărul total al soldaților instruiți va ajunge la 30 de mii de oameni.

Mai mult decât atât, Borrell a comunicat prim-ministrului Ucrainei, Denis Șmîgalo, că Bruxellesul va pune la dispoziția Kievului 25 de milioane de euro pentru sprijinirea eforturilor de deminare a teritoriului țării. „Protecția civililor și a mijloacelor lor de trai este o prioritate”, a subliniat Borrell.

După cum informează Rosbalt, șeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, șeful serviciului de politică externă al UE, Joseph Borrell, și 14 importanți comisari europeni au sosit astăzi la Kiev, pentru desfășurarea unei ședințe comune cu Guvernul Ucrainei, în ajunul summitului UE – Ucraina din 3 februarie./snicolau/schelaru

www.rosbalt.ru – 2 februarie