RADIO FRANCE INTERNATIONALE: Șeful DNA, despre dosarele legate de pandemia COVID-19: Prejudiciile estimate sunt enorme

Procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, a afirmat joi că au fost trimise în judecată peste 70 de dosare „cu zeci de inculpaţi” în legătură cu pandemia de COVID-19.
„Avem o situaţie mai aparte, pentru că am început să evidenţiem aceste cauze începând cu anul 2020 – cauze în legătură cu pandemia de COVID-19. S-au trimis în judecată 72 de dosare cu zeci de inculpaţi. Şi, acum, pe rol încă în lucru 90 de dosare cu infracţiuni în legătură cu situaţia pandemică, în care sunt deja suspecte sau inculpate peste 122 de persoane. Prejudiciile estimate sunt enorme”, a declarat Crin Bologa cu ocazia prezentării bilanţului DNA pe anul 2022, potrivit Agerpres.
Conform procurorului şef Crin Bologa, au fost cazuri în care procurorii s-au sesizat din oficiu, în alte situaţii au fost primite plângeri, iar unele dintre acestea nu au fost de competenţa DNA.
Există de asemenea dosare care vizează presupuse fapte penale care au legătură cu modul în care a fost gestionată pandemia de COVID şi în care DNA şi-a declinat competenţa către alte unităţi de Parchet, având în vedere că sumele considerate prejudiciu erau mici.
Bologa a afirmat că procurorii români sunt ”primii din lumea asta” care s-au sesizat şi au demarat verificări cu privire la achiziţia de vaccinuri.
Articol de Mirela Dădăcuș
https://www.rfi.ro/justitie-152781-seful-dna-despre-dosarele-legate-de-pandemia-covid-19-prejudiciile-estimate-sunt

RADIO FRANCE INTERNATIONALE, 2 februarie 2023