Începe Festivalul de la Sanremo 2023

După cum spune tradiția, cea de-a 73-a ediție a Festivalului de la Sanremo va fi bogată în oaspeți care vor pipera serile lungi.
Marți, 7 februarie, primii 14 artiști din competiție vor urca pe scena de la Teatrul Ariston și îi vom putea vedea pe câștigătorii de anul trecut, Mahmood și Blanco, care vor repropune melodia „Brividi”. În legătură de pe vasul de croazieră, sponsor al evenimentului, acostat în largul coastei la Sanremo, va avea loc un spectacol al lui Salmo. Salt generațional cu reunirea trupei Poohs (va fi și Riccardo Fogli). Pe latura non-muzicală, spațiu pentru actrița Elena Sofia Ricci care va lansa noua ficțiune difuzată pe Rai1, „Fiori sopra l’inferno”. Va fi și un monolog al Chiarei Ferragni.
Miercuri, 8 februarie, îi vom asculta pe ceilalți 14 artiști în concurs. Invitații vor fi Gianni Morandi, care pentru câteva minute va abandona rolul de prezentator, Massimo Ranieri și Al Bano, care vor da viață și unui trio fără precedent. În timp ce din Statele Unite vor sosi Black Eyed Peas, acum rămași fără Fergie. Secțiunea de cabaret este încredințată lui Angelo Duro. Nu va lipsi o reclamă pentru o ficțiune Rai, de data aceasta cu Francesco Arca și „Resta con me”. Apoi, monologul co-prezentatoarei Francesca Fagnani.
În a treia seară vom asculta toate cele 28 de melodii aflate în competiție. Ca oaspeți vor fi Måneskin și Peppino Di Capri. Nu împreună. Monologul va fi pronunțat de superstarul voleiului, Paola Egonu.
Seara de vineri va fi, ca și în ultimele ediții, dedicată duetelor și cover-urilor. Întrucât vor fi invitați care vor cânta alături de artiștii concurenți, nu vor exista alte nume din lumea muzicii. Vom vedea tânăra distribuție a filmului „Mare dentro”, cântând tema melodiei serialului TV. Monologul va fi rostit de Chiara Francini.
În finala de sâmbătă, 11 februarie, Amadeus va putea conta pe prezența marilor artiști din trupa Depeche Mode. Este a treia oară când trupa engleză trece pe la Sanremo: debutul a fost în 1986 pentru a promova albumul Black Celebration, s-au întors în 1989 cu „Everything Counts” și, apoi, anul următor când au adus „Enjoy the Silence” în orașul florilor. Îl vom vedea, de asemenea, pe Gino Paoli și o altă legătură de pe croazieră. Accentul va fi pus pe mesajul video al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a stârnit atâtea controverse. Luisa Ranieri va fila festival pentru a promova noul sezon al serialului „Lolita Lobosco”. Va reveni și Chiara Ferragni.
În fiecare seară vor avea loc spectacole pe scena din Piața Colombo, unde vor urca Piero Pelù, Francesco Renga și Nek, Achille Lauro, Annalisa și La Rappresentante di Lista.
(www.lastampa.it – 5 februarie 2023)
Traducerea: Oana Avram