Camera Deputaților a adoptat un proiect de modificare a legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice

Realizator: Gabriela Mitrovici – Salariații din instituțiile și autoritățile publice implicați în proiectele finanțate din fonduri europene și în implementarea PNRR vor beneficia de o majorare cu 50% a salariilor de bază, indiferent de numărul de proiecte. Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul de modificare a legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Deputatul neafiliat Violeta Alexandru, fost ministru al muncii, a atras atenția că nu se justifică această măsură, în lipsa unor indicatori de performanță:
Violeta Alexandru: Dacă vom avea probleme în plățile pe care Comisia le va face ca urmare a proastei implementări a PNRR, se vor da banii înapoi? Aceștia, pe care, cu generozitate, îi acordați unor oameni pe care nu i-ați evaluat, ca să vedeți cine merită, cine se străduiește și cine stă acolo așteptând să vină ziua de salariu și uitându-se la dumneavoastră cum dați încontinuu ban fără număr, fără niciun fel de criteriu de performanță.
Realizator: Actul normativ va fi transmis președintelui pentru promulgare./dpop/asalar

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 februarie)